Vi gratulerar

Vi gratulerar

Svenska medaljer i IBJJF World Championships högsta divisioner och en ny svensk världsmästare i BJJ!

Vårt svenska landslag gjorde många bra matcher i detta års VM och visade på en hög nivå. Tyvärr räckte det inte fram till medalj för alla i startfält som var tunga både avseende antal deltagare och mängden talang bland dessa. Max Lindblad visade dock åter att han tillhör sportens nuvarande och framtida elit genom att dominera fram till semifinal i mellanvikten för brunbälten, där han till slut föll på delat domslut. Ett VM-brons fick Max med sig denna gång, men vi är övertygade om att det blir fler medaljer och även av ädlare valör för såväl honom som övriga landslagsmedlemmar. Vi är oerhört stolta och tacksamma över vårt landslag, deras engagemang och deras prestationer på tävlingsmattan!

En annan prestation som måste nämnas är Maxine Thylins VM-guld i svartbältesklassen! Maxine har tidigare representerat landslaget men bor och tränar sedan en tid tillbaka i USA och representerade Gracie Humaita South Bay vid årets VM. På sin födelsedag blev Maxine Sveriges andra världsmästare i Brasiliansk Jiu-Jitsu i svartbältesklassen efter Janni Larsson som vann VM 2014. En oerhörd prestation av Maxine och vi vill gratulera och även tacka för att hon är med och sätter Sverige på den internationella BJJ-kartan!

About the Author

administrator